Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vízosztással és hűsítő berendezésekkel segít az önkormányzat a kánikula idején

Harmadfokú hőségriadó esetén vízosztással segíti a kánikula elviselését az önkormányzat. A meleg napokon pedig a párakaput, padokat telepítenek a Bosnyák téri termelői piacra.

Pénteken és szombaton hetek óta megkönnyíti a forró hétvégék elviselését az önkormányzat. A legmagasabb riasztási fokozat esetén pedig két helyszínen, az Örs vezér terén és a Hungária körút, Thököly út kereszteződésénél Hűsítő pontokon kapnak ingyen szénsavmentes és szénsavas ásványvizet a járókelők, akik párásító ventillátorok segítségével is felfrissülhetnek.

Tegnap ötszáz, ma csaknem ezer palack ásványvízzel készültek a szervezők. Az osztásban a Zuglói Önkormányzati Rendészet, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. és a kerületi rendőrkapitányság munkatársai is segítenek. Délelőtt Horváth Csaba polgármester és Sógor László önkormányzati képviselő is részt vett a vízosztásban.

A kerület vezetője hangsúlyozta, ebben a hőségben számos zuglói intézmény  és ivókút (ezek listáját honlapunkon megtalálják) segít elviselni a hőséget, ugyanakkor kiemelte, hogy figyeljünk egymásra. – Ha azt látjuk, hogy valaki bágyadtan ül valahol, akkor menjünk oda, segítsünk. Mi a vízosztással tesszük könnyebbé ezeket a napokat – fogalmazott a polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb