Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vonattal Zuglóba

Október 25-től tesztjelleggel elindul a vasúti közlekedés munkanapokon Pilis és Rákos, a hétvégi közlekedési rend szerint pedig Óbuda és Rákos közötti szakaszon FLIRT motorvonatokkal.

Az S76-os jelzésű, korszerű, alacsonypadlós és akadálymentesített FLIRT motorvonatokok hétköznap félóránként, hétvégén pedig óránként közlekednek majd a Körvasúton, és menet közben Zuglót és a XV. kerületet is érintve a Csömöri út közelében létesített Újpalota megállóhelyen is megállnak majd, ahol az ingázók a 7-es buszcsalád járataira szállhatnak át. Ezzel jelentős mértékben rövidül, illetve nemcsak gyorsabb, hanem kényelmesebb és versenyképesebb lesz az eljutás a pilisi térségből a pesti oldalra.

A fejlesztés célja, hogy az autózásról a közösségi közlekedés felé terelje a budapestieket és a város környékén élőket. Az S76-os vonat menetideje 47 perc lesz Piliscsaba és Rákos között. A főváros területén belül a vonatok az Óbuda és Rákos közötti távot 17 perc, az Újpest és Újpalota közötti szakaszt 7 perc alatt teszik meg. Piliscsabától, illetve Óbudától Esztergom felé a csatlakozó S72, G72, Z72-es vonatokkal lehet tovább utazni.

Fotó: Balogh Róbert

A MÁV-START a megállóhelyen felszálló utasoknak jegyváltás céljából az online jegyváltást javasolja a MÁV mobilalkalmazás segítségével vagy az internetes jegyvásárlási felületen, mert Újpalotán jelenleg nincs jegyváltási lehetőség. A megállóhelyen új típusú jegykiadó automata várhatóan jövő év márciusától áll majd az utasok rendelkezésére. Az Újpalotán felszálló utasok részére a vonaton is lehetséges lesz a jegyvásárlás, pótdíj felszámítása nélkül.

A már elkészült Újpalota megállóhely mellett a tervek szerint a körvasút fejlesztését célzó projekt keretében hamarosan további új állomásokat – többek között Pestújhelyen és Rákosfalván – alakítanak ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb