Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zug-Low Rider buli a drogok ellen

Veteránautók, rock and roll és rockabilly zene, tánc, szépségverseny, valamint prevenciós tanácsadás várta mindazokat, akik ellátogattak a kábítószer-ellenes világnap alkalmából megrendezett III. Zug-Low Rider Show-ra. A Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) szervezésében megtartott önkormányzati rendezvénnyel a szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy drogok nélkül is lehet bulizni.

Az eseményt Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Drogmegelőzési Programok Osztálya osztályvezetője nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: az idei kábítószer-ellenes világnap központi témája, a kábítószer fogyasztás okozta kihívás egészségügyi és humanitárius válsághelyzetekben.

Sokacz Anikó, önkormányzati képviselőtől, a KEF elnökétől megtudtuk, eddig ötször tartottak rendezvényt a kábítószer-ellenes világnap alkalmából, hogy felhívják a figyelmet a drogfogyasztás káros hatásaira és bemutassák az eseményen megjelenteknek azokat a szervezeteket, amelyek együttműködnek velünk a prevencióban és segítenek a droggal kapcsolatba került személyeknek a kiútkeresésben. Ezen túlmenően a Péntek Levente közreműködésével három éve életre hívott Zug-Low Rider Show-n azt is megmutatták, hogy szerek nélkül is jól lehet szórakozni.

Péntek Levente, egyetemi hallgató, a Drockstore együttes ritmusgitárosára elmondta: a KEF-el közös rendezvényünkön minden megtalálható, ami egy drogmentes szórakoztató délutánhoz kell: zene, tánc, szépségverseny és az ’50-es, ’60-as évek Amerikáját idéző veteránautók. Az esemény – tapasztalatai szerint – évről-évre több érdeklődőt vonz. Az idén felsorakozott kocsik között a legidősebb egy 1938-as Chevrolet Master Deluxe, ami ugyan még a Swing korszakban készült, de később is használták, viszont a többi régi autó már a rock and roll időszak járműve volt.

Fotó: Balogh Róbert

A megnyitót követően először a Pedrofon zenekar és Bokor RIA énekesnő koncertjét élvezhették a rendezvényre ellátogatók, akik közül sokan táncra perdültek a Csertő parki szabadtéri színpad előtt. Az előadás után kezdődött a szépségverseny, melyen az induló hölgyek, vintage-, illetve retro ruhákban vonultak a zsűri elé. Míg a bizottság tanácskozott Illyés Pál versenytáncos, az Oktogon Tánc Centrum tanára táncórát tartott a vállalkozó kedvű időseknek és fiataloknak. A zsűri döntése alapján a rendezvény szépe, Tóth Gabriella, két udvarhölgye pedig Báthory Judit és Almády Krisztina lett. A díjátadást követően a Drockstore együttes adott koncertet, amelyen vendégelőadóként Ati Edge gitáros lépett fel.

A műsor után a KEF-totót kitöltők és a Rákosfalva 150. kvízjáték részvevői között kisorsolt ajándékokat Sokacz Anikó KEF elnök, Horváth Orsolya, a KEF koordinátor és Lévai Sándor, a Cserepes Kulturális Non-profit Kft. szakmai igazgatója adta át, Ezt követően a Lonesome Caroll Old Rockabilly Show lépett a színpadra és játszotta a talpalávalót, majd Zugló kábítószer-ellenes világnapi rendezvény a B’15 Truckabilly Trio koncertjével zárult.

Fotó: Balogh Róbert

Az eseményen jelen voltak a Zuglói KEF együttműködő partnerei, a Családcentrum Alapítvány, a Lelki Egészségvédő Alapítvány, az Egészségporta Egyesület, valamint a zuglói Rendőrkapitányság és a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. Az érdeklődők a kitelepült szervezetek szakemberitől tanácsot és tájékoztatót kérhettek, illetve információs anyagokat kaphattak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb