Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló elutasította a főváros forrásmegosztási tervezetét

Zugló képviselő-testülete hétfőn rendkívüli ülésen mondott nemet a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok 2017-es bevételeit elosztó fővárosi rendelettervezetre.

A testület megállapította, hogy az idei évtől érvényes elosztási arány kedvezőtlen a kerületi önkormányzatok számára. Az arányszám megváltoztatása miatt a Zuglóra jutó rész várhatóan 7,7 milliárd forint lesz, ami a 2016. évihez viszonyítva 21,9 millió forintos bevételcsökkenést jelent.

Az elmúlt években a helyi adókból, pótlékokból és bírságokból származó bevétel 52,5 százalékát a főváros, míg 47,5 százalékát a kerületek kapták meg. 2017-től a főváros részaránya 54 százalékra növekszik, míg a kerületi önkormányzatok részesedése 46 százalékra csökken. A Fővárosi Önkormányzat részesedését a helyi közösségi közlekedés finanszírozására kell fordítani.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb