Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló elutasította a fővárosi forrásmegosztási tervezetet

A képviselő-testület csütörtöki ülésén döntött a méltányossági ápolási díj továbbfolyósításáról, arról, hogy támogatják az óvodások lisztérzékenység-szűrését, valamint, hogy könyvmegállókat hoznak létre a kerületben.

A képviselők véleményezési jogukkal élve visszautasították a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti idei forrásmegosztásáról szóló fővárosi rendelettervezetet. Ezzel jelezték, hogy elfogadhatatlannak tartják a törvényi változás miatti újabb forráscsökkentést.

A testület arról is döntött, hogy a VII. kerület példáját követve a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné útjai telephelyén szociális szépségszalon nyílik. Itt azoknak a rászorulóknak segítenek majd, akik állásinterjúra készülnek.

Fotó: Képszerkesztőség

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselők jóváhagyták a méltányossági ápolási díj továbbfolyósítását is. A támogatásra jogosultak többsége szociálisan rászorult, aki idős, közeli hozzátartozóját ápolja. Az ülésen arról is határozat született, hogy a Zuglói Civil Ház előtt, a Bosnyák téren és az Adria sétányi játszótéren könyvmegálló létesül. A képviselő-testület ahhoz is hozzájárult, hogy a zuglói lakóhellyel rendelkező, önkormányzati fenntartású óvodák nagycsoportosai támogatott lisztérzékenységi szűrésen vehessenek részt.

Karácsony Gergely az ülésen bejelentette, sikeres pályázata alapján Zugló új aljegyzője Makranczi László lett. A polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a közelmúltban elhunyt Burger Györgyöt, aki nagyon sokat tett Zugló közbiztonságának erősítéséért, az önkormányzat saját halottjának tekinti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb