Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló is csatlakozott az AdakozóKedd akcióhoz

Karácsonyi süteményekkel, tésztákkal, tejjel, rizzsel, étolajjal, konzervekkel, cukorral, kekszekkel, mézzel érkeztek az emberek a Vöröskereszt zuglói adományboltjába. A kerület idén először csatlakozott az #AdakozóKedd nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek keretein belül tartós élelmiszert gyűjtenek.

Liszt, cukor, étolaj, édesség – egyebek mellett ezeket vitte a Bosnyák utcai boltba Kiss Miklósné. Az idős asszony azt mondta, neki jól esik adni, reméli az is így lesz vele, aki kapja. – Amikor édesanyámnak segítettek, nagyon örültünk neki, én most nyugdíjasként nem szorulok rá, szerencsére tudok adni – fogalmazott.

Szabó Rebeka alpolgármester ötlete volt, hogy a kerület csatlakozzon a kezdeményezéshez, aki szintén egy táska adománnyal érkezett. – A Vöröskereszt kerületi szervezetével évek óta nagyon sokat dolgozunk a rászorulókért, idén pedig a járvány miatt nagyon sokan kerültek nehéz helyzetbe, s a Vöröskereszt sem tudta megszervezni adománygyűjtését. Ezért gondoltam, hogy szervezzük meg mi is az akciót – hangsúlyozta az alpolgármester, a Párbeszéd Zugló munkatársaival és több nagy táska tartós élelmiszerrel érkezett.

Három család karácsonyát szeretné szebbé varázsolni a népjóléti bizottság elnöke. Hevér László György lapunknak úgy fogalmazott, az elmúlt öt évben a zuglói szociális rendszer zászlóshajójaként tekint a Vöröskereszt zuglói szervezetére, ezért külön öröm számára, hogy kezdeményezésére az előző ciklusban megduplázták a támogatásukat. – Nagyon jó ötletnek tartom, hogy Szabó Rebeka alpolgármester javaslatára csatlakoztunk az akcióhoz, ami annak a csomagnak a része, amit a népjóléti bizottság adott a Vöröskeresztnek, hogy még több zuglói rászorulónak segíthessenek: ötszázezer forinttal támogatjuk a szervezetet – magyarázta a képviselő, aki reméli, társai is segítenek, s arra biztat mindenkit, aki megteheti, támogassa az akciót.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A Magyar Vöröskereszt területi szervezetének vezetője, Bohácsné Vilimek Ágnes elmondta, bár ma van az #AdakozóKedd, az akciót egész hétre kibővítették, 10 és 18 óra között várják az adományokat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb