Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Napelemet minden társasházra? – Felmérjük az igényeket és a lehetőségeket

Vonzó ötlet napelemekkel borítani a rengeteg lakótelepi panelház, kisebb társasház kihasználatlan tetőfelületeit.

Hatalmas energiatermelési potenciált jelenthetne, ha ezeket a felületeket napelemekkel borítva az áramtermelés szolgálatába állítanák a tulajdonosok, és egy korábbi felmérés szerint a társasházi napelemes fejlesztések népszerűek lennének a helyiek körében.

De az is fontos, hogy a beruházások gazdaságosak legyenek, belátható időn belül megtérülést hozzanak a befektetőknek, és ne jelentsenek további üzemeltetési, karbantartási, elszámolási, pénzügyi bonyodalmakat lakóknak.

Átgondolt tervezés, tények és számok alapján született felelős döntés, egyedi mérlegelés kell megelőzze a kivitelezést. A Zuglói Energiaközösségi Akciók projekt keretében tanácsadással, tájékoztatással, finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti az önkormányzat a helyi lakóközösségek képviselőit sikeres napelemprojektek előkészítésében.

A közös gondolkodás első lépéseként az igények és lehetőségek felmérése zajlik. Az alábbi kérdőívben zuglói társasházi közös képviselők, ingatlanmenedzserek, lakásszövetekezetek vezetőinek véleményét várjuk.

KÉRDŐÍV a többlakásos épületek napelemes beruházási lehetőségeiről

A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

(Forrás: mizuglonk.hu)

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb