Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló köszönti a 26. Budapest Pride-ot!

A civil szervezetek, az emberi jogokért kiálló politikai erők és a véleményformáló személyiségek az elmúlt évtizedekben rengeteget tettek azért, hogy Magyarország egyre elfogadóbb legyen az LMBT+ társadalom irányában. A sok fáradozás nem volt hiábavaló, hiszen végre eljutottunk odáig, hogy ma már nemcsak az LMBT+ emberek állnak ki a saját jogaikért: az egyenlő jogokért vívott küzdelemhez mind többen csatlakoznak, csatlakozunk.

Sajnos az idei Budapest Pride-ot beárnyékolja a közelmúltban meghozott törvény, amely egyrészt megbélyegzi az LMBT+ társadalmat, másrészt megbocsáthatatlanul nehéz helyzetbe hozza az LMBT+ gyerekeket és fiatalokat, akik a felvilágosító és támogató programok ellehetetlenítésével még inkább magukra maradhatnak. Félő, hogy e gonosz és embertelen törvény fiatalok sokaságának életét teszi tönkre és tragédiákhoz vezet majd.

Az egyenlő jogokért vívott küzdelem azt is jelenti, hogy kivétel nélkül minden gyermeknek joga van egészséges környezetben felnőni. Azért dolgozunk, hogy az LMBT+ gyerekek is megkapják mindazt a segítséget és támogatást, ami ahhoz kell, hogy felnőve egészséges és boldog LMBT+ felnőttek legyenek. Ez mindannyiunk közös érdeke.

A jelenlegi hatalom aljas és embertelen döntésének eredményeképpen ma nehéz idők járnak az LMBT+ társadalom tagjaira Magyarországon. Én azonban hiszem és tudom, hogy Magyarország polgárai jövőre nemet mondanak a kirekesztésre, a gyűlöletkeltésre, az önmagukat nehezen megvédeni képes kisebbségek megbélyegzésére. Hiszem és tudom, hogy ez a törvény ebben a formában rövidesen csak egy rossz álom lesz.

Szolidaritásunk jeléül a törvény elleni tüntetés idején kitűztük Zugló Polgármesteri Hivatalának homlokzatára a sokszínűség és az elfogadás jelképét, a szivárványszínű zászlót, és ezt tesszük majd a Budapest Pride alkalmából is.

Büszke vagyok arra, hogy a mi szeretett fővárosunk rendezett elsőként LMBT+ témájú fesztivált Közép-Kelet-Európában. Mi, budapestiek, mindannyian büszkék lehetünk, hogy a Budapest Pride évről évre egyre több érdeklődőt vonz Budapestről, Magyarországról és külföldről egyaránt.

Zugló polgármestereként tisztelettel és szeretettel köszöntöm a 26. Budapest Pride résztvevőit! A fesztivál programjaihoz mindenkinek tartalmas kikapcsolódást és jó szórakozást, a jogegyenlőségért vívott fáradhatatlan harchoz pedig sok erőt és kitartást kívánok! A Budapest Pride valamennyi résztvevőjének üzenem: kiállok az LMBT+ társadalom jogaiért.

 

Horváth Csaba

Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb