Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újra pihenőövezetté alakul július első hétvégéjén a teljes Újvidék tér

A teljes Újvidék tér ismét pihenőövezetté alakul, így július 2-a délutántól július 4-e estig a szabadidejüket töltők vehetik birtokba a területet.

Ebben az időszakban járművel tilos lesz behajtani a Szugló utca Újvidék téri szakaszára, így a helyiek birtokba vehetik a tér egészét, beleértve a hétköznapokon az autóforgalmat szolgáló úttestet is. Lesz piknik, táncbemutató, sportprogramok, előadások, közös zenélés és ami belefér, meg amivel a környékbeliek megtöltik a teret és az időt.

Ezen a hétvégén tartják az Újvidék téri szomszédsági pikniket, a részletes, folyamatosan bővülő program az esemény Facebook-oldalán érhető el.

Az akció célja – amellett, hogy a helyiek több teret kapjanak a szabadidejük eltöltéséhez – az is, hogy megmutassa, a megszokott rutinon túl milyen funkciói lehetnek egy városi köztérnek, és elgondolkodtasson a lehetséges alternatívákon.

Az akció az Európai Unió Horizon2020 programja által támogatott SUNRISE projekt keretében valósul meg.

Két évvel ezelőtt, 2019 tavaszán szintén a SUNRISE keretében egyszer már lezárták a forgalom elől a Szugló utca Újvidék téri szakaszát, az akkori pozitív tapasztalatok és visszajelzések  alapján az önkormányzat most újra átadja a terepet helyieknek, így egy hétvégére ismét forgalommentes lesz a teljes Újvidék téri park.

Grafika: Mizuglonk.hu

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb