Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló nem él az elővásárlási joggal

A Mundo terület megvásárlása, telekértékesítés, iskolabővítés, pályázat kiírás – ezekről döntött csütörtöki rendkívüli ülésén Zugló képviselő-testülete.

A testület zárt ülésen határozott arról, hogy a Mundo Center területének befektetők közötti értékesítése során nem él elővásárlási jogával, az adásvételt megvétózza, és lépéseket tesz a terület esetleges állami segítséggel történő visszavásárlására.

A képviselők továbbá úgy döntöttek, hogy nyílt közbeszerzési eljárást indítanak az önkormányzat tulajdonában, illetve kezelésében lévő építmények fenntartási és felújítási munkáira. Emellett arról is határoztak, hogy pályázati úton hasznosítják az önkormányzat Angol utca 55–59. szám alatti ingatlanját. Ennek során olyan megállapodást kötnek a befektetővel, amely eredményeképpen 22 új építésű, modern lakással bővül az önkormányzat lakásállománya.

A testület ezen kívül úgy határozott, hogy a kerület együttműködési megállapodást köt a Levendula lakópark beruházójával, a Schweidel Investment Kft.-vel arról, hogy a cég 30 millió forinttal hozzájárul a Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bővítéséhez, ami a lakópark miatt vált szükségessé. Az iskolafejlesztés a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg, amelyre a központi költségvetésből 104,4 millió forint áll rendelkezésre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb