Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló polgármestere: leállítottam a kilakoltatásokat

Leállítottam az önkormányzati bérlakásban élők kilakoltatását a mai napon. Kiemelten fontosnak tartom, hogy azok az önkormányzati bérlakásban élők, akik önhibájukon kívül kerültek olyan adósságspirálba, amely a lakhatásukat veszélyezteti, biztonságban érezhessék magukat és a családjukat a téli időszakban.

Tegnap már soron kívül intézkedtem egy nehéz helyzetbe került család esetében is, így több gyermek, köztük egy néhány hónapos csecsemő is az önkormányzati bérlakásban maradhat.

Elrendeltem, hogy a kilakoltatási moratórium végéig, 2020 áprilisáig valamennyi folyamatban lévő eljárást vizsgáljunk meg. Tudnunk kell, melyek azok a családok, amelyek együttműködnének az önkormányzattal, hogy rendezzék tartozásukat. Az ő esetükben mindent megteszek annak érdekében, hogy részletfizetési lehetőséggel és egyéb, rendelkezésre álló támogatási formák segítségével támogassuk őket.

Ez nem jelentheti azt, hogy a tartozásokat egy az egyben el tudjuk engedni, hiszen ezek a bérleti díjak az önkormányzatot és a kerület lakosságát illetik.

Minden segítséget megadunk azoknak a jóhiszemű rászorultaknak, akik maguk is partnerként, minden tőlük elvárhatót megtesznek a saját sorsuk alakítása érdekében.

Méltányos és támogató hozzáállást várok a családsegítő szolgálatunktól és a polgármesteri hivatal kollégáitól az ügyintézés során.

Horváth Csaba,
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb