Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló támogatja a Budapest Pride-ot

A zuglói önkormányzat szolidaritást vállal az LMBT+ csoportokkal és támogatja a Budapest Pride-ot, ennek jelképeként ismét kitűzte a szivárvány zászlót az önkormányzat épületére.

Horváth Csaba polgármester júniusban, az LMBT+ csoportokat érintő törvény elfogadása kapcsán is világossá tette: minden esetben szolidaritást vállal a közösség tagjaival, és tiltakozik a felvilágosító és támogató programok betiltása, valamint bármilyen kisebbség megbélyegzése, jogfosztása ellen.

Ez a csoport nem csak egy jelenséget fémjelez, hanem leképezi a teljes társadalmunkat, amelyben 5-8 százalék tartozik az LMBT+ közösségbe, így ugyanekkora arányban találhatók az LMBT+ csoporthoz kötődő diákok is az iskolákban. A kormány döntése értelmében ők nem kaphatnak segítséget, hogy tudják, ami történik velük, az természetes. Ennek hiányában a szorongás miatt soha nem lesz belőlük boldog felnőtt, végzetes esetben sokan öngyilkosok lesznek.

A többségi társadalomnak viszont az a kötelessége, hogy mindenkinek biztosítsa a boldog gyermekéveket, hogy felnőttként boldog és egészséges tagjai lehessenek a társadalomnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb