Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló településképéről tárgyaltak

Kötelezhető-e házfelújításra a védelem alá álló ingatlan tulajdonosa, lesz-e tartalmi változás a módosított szabályzási tervben – ezekről is beszéltek a településképi rendeletről tartott lakossági fórumon, november 8-án.

Jogszabályi változás miatt új Kerületi Szabályozási Terv készül Zuglóban, amely külön foglalkozik településképi kérdésekkel, és tartalmazza a helyi értékvédelmet is. Barta Ferenc főépítész a csütörtöki fórumon elmondta, az önkormányzat egy helyi szakemberekből álló munkacsoportot hozott létre, amely elvégezte a korábban védelem alá vont házak felülvizsgálatát, illetve javaslatot tett arra, hogy további, megóvásra méltó létesítményeket vegyenek jegyzékbe.

A főépítész arról is beszélt, hogy a védettségnek több szintje van, amely vonatkozhat az egész épületre, vagy csak a homlokzatra, az ornamentikára, illetve a tömbalakításra. A rendezvényen megjelentek számos kérdést tettek fel a főépítésznek. Barta Ferenc válaszaiból kiderült, hogy a Kerületi Szabályozási Tervben lesz módosítás, azonban az építési paraméterek nem változnak. Az ingatlanját elhanyagoló figyelmeztethető karbantartási kötelezettségére, sőt, meg is bírságolható.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb