Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló tesztekkel segíti a coviddal szembeni védettség kimutatását

Zugló Önkormányzata a főváros segítségével ezer zuglói polgárnak biztosít ingyenes tesztet, amellyel kideríthető, hogy van-e a szervezetükben ellenanyag.

A programban azok a zuglói polgárok vehetnek részt, akik már betöltötték vagy idén töltik be a 60. életévüket. A program célja, hogy a tesztelésben résztvevők körében felmérje a koronavírussal szembeni védettséget, ezzel is segítve azokat, akiknek a szervezetében valamilyen okból nem alakult ki megfelelő szintű védelem.

A vizsgálattal kideríthető, hogy a fertőzöttek vagy a fertőzésen akár tünetmentesen is átesettek szervezete termel-e ellenanyagot, és alkalmas arra is, hogy megállapítsa: a beoltottak szervezetében kialakult-e az immunválasz a beadott vakcina hatására. A vizsgálat valamennyi Magyarországon használt vakcina esetében alkalmazható.

A tesztelési programot a Zuglói Egészségügyi Szolgálat valósítja meg július 31-ig.

Zugló önkormányzata a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a járvány elleni küzdelmet. A járvány kitörésekor maszkokat küldtünk az idős és tartósan beteg zuglóiaknak, tesztekkel, védőfelszerelésekkel segítettük az egészségügyi dolgozókat, a járvány elleni küzdelem frontvonalában harcolók számára pedig járványügyi pótlékot biztosítottunk.

Csak együtt győzhetjük le a járványt!

Horváth Csaba
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb