Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló többszörösen pótolja a Józsi-fasor menthetetlen fáit

Zugló vezetése számára minden fejlesztés során az egyik legfontosabb szempont a természeti környezet megóvása és új, zöld értékek létrehozása. Természetesen ezt az elvet követjük a Rákos-patak revitalizációja során is. A fejlesztések keretében minden szakaszon számos új fát és cserjét ültetünk el.

A Rákos-patak partja a jelenlegi állapotában a meredek rézsűk miatt nem megközelíthető, így az nem nyújt vízközeli, rekreációs élményt. Ennek megteremtése érdekében új terepszintet alakítunk ki.

Mivel a Józsi-fasor fái akadályozzák az új szint kialakítását, a patak gyalogos megközelítését és a kerékpárút későbbi kiépítését, továbbá a távközlési közmű védőtávolságán belül helyezkednek el, ezért azt a nehéz döntést kellett meghoznunk, hogy a korábban nem szabvány szerint elültetett, részben sérült fák egy részét ki kell vágni.

Ennek ellenére igyekeztünk megmenteni, amit lehet, ezért külön kérésemre a fák egy részét más helyszínekre átültették.

A Rákos-patak revitalizációja Zugló és Budapest egyik legfontosabb zöld fejlesztése. A patak már megújult Bartl János utca és Egressy út közötti szakaszán száz új fát és tízezer cserjét ültettünk el, a most megújuló Egressy út és Mogyoródi út közötti szakaszon pedig további 87 új fát telepítünk, több mint kétszer annyit, amennyit ki kell vágni.

A Rákos-patak revitalizációjának célja, hogy olyan egészséges, zöld, természetközeli állapotú területet hozzunk létre, ahol sétálni, kerékpározni vagy csak megpihenni egyaránt jó – nemcsak a zuglóiak, hanem minden budapesti számára.

Horváth Csaba
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb