Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nyáron sem feledkeznek meg a rászorulókról

Tizenhét – nehéz körülmények között élő – kerületi gyerek nyári táboroztatását fedező adományt kapott a Rákosszeg parki Családok Átmeneti Otthona a városrész MSZP-s önkormányzati képviselőitől és Zugló szocialista országgyűlési képviselőjétől.

A támogatást Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője és Pécsi Diána a 7. számú választási körzet önkormányzati képviselője (MSZP) adta át Nagy Zsuzsannának, a Családok Átmeneti Otthona ellátási egységvezető helyettesének.

Tóth Csaba elmondta, Pécsi Diána a terület képviselője jelezte, hogy a Rákosszeg parki Családok Átmeneti Otthona kérte a segítségét az ott élő 17 zuglói gyerek nyári táboroztatásához, mert a szüleik anyagi helyzete nem teszi lehetővé a részvételi díj befizetését. Hozzátette: a probléma orvoslására adománygyűjtésbe kezdtek: az MSZP-s önkormányzati képviselők, valamint személyes hozzájárulásából annyi pénz jött össze, ami mind a 17 gyerek kétheti táboroztatásának a teljes költségét fedezi.
Az országgyűlési képviselő kifejtette, örül hogy segíthetnek, mert így a nehéz körülmények között élő családok gyermekei nem a házak között töltik el a nyarat, hanem színes programokon vehetnek részt.

Pécsi Diánától megtudtuk, egy közbiztonsági és közösségfejlesztési kérdésekről tartott megbeszélésen jelezték az otthon munkatársai, hogy az intézményükben élő gyerekek családjai szerény anyagi helyzetük miatt nem képesek a nyári táborozás költségét kifizetni. Ennek kapcsán beszélt Tóth Csaba országgyűlési képviselővel, aki felkarolta az ügyet.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Nagy Zsuzsanna kiemelte, nagyon örülnek a segítségnek, mert így a gyerekek nem a parkban játszanak, hanem élménydús programokon vehetnek részt. Az ellátási egységvezető helyettes arra is kitért, hogy a nyár folyamán a Családok Átmeneti Otthonában, az M3 parkban és a Sárrét parkban lakó gyerekek bevonásával szerdánként szemétszedési akciót tartanak, amely végén – támogatóiknak köszönhetően – a résztvevőket mindig megvendégelik egy fagylalttal.

Balázs Tamásné úgy nyilatkozott, nagyon örül, hogy az adományozók nagylelkűségének köszönhetően az ő gyermeke is részt vehet a nyári táborozáson, mert saját erőből ennek a fedezetét nem tudnák előteremteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb