Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló vezetői kérik a belügyminisztert, maradjon az állandó rendőri jelenlét az Örs vezér terén

Két járőrpáros folyamatos jelenlétére lenne szükség az Örs vezér tér közbiztonságának fenntartásához – fogalmaznak Pintér Sándornak írt levelükben Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő. Ennek érdekében személyes egyeztetést kezdeményeztek a belügyminiszterrel.

A közelmúltban nyilvánosságot kapott, hogy a téren egy nény fős banda tartotta rettegésben a járókelőket, koldultak és erőszakosan zaklatták a mellettük elhaladókat.

Zugló Önkormányzata, a Zuglói Önkormányzati Rendészet és a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyors és hatékony együttműködésének és a demonstratív rendőri jelenlétnek köszönhetően mára jelentősen javult a helyzet.

Mint levelükben írják: „Mindannyiunk közös érdeke, hogy az elért eredményeket hosszútávon is fenntarthassuk, éppen ezért fontosnak tartjuk a folyamatos rendőri jelenlét biztosítását. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rendőrségnél közel 30 százalékos létszámhiány van, ami nehezíti a feladat teljesítését, ugyanakkor nem hagyhatjuk, hogy Budapest legforgalmasabb közlekedési csomópontjában ismét romoljon a közbiztonság. Saját rendészetünkkel is konzultálva úgy gondoljuk, ehhez két járőrpáros folyamatos jelenlétére lenne szükség.”

A kép illusztráció! / Fotó: Balogh Róbert

Levelükben a rendőrséggel való további együttműködésükről biztosítanak arra is emlékeztetve, hogy Zugló Önkormányzata az elmúlt években a pénzelvonások ellenére is számos alkalommal és módon hozzájárult a rendőrség munkájához, a munkafeltételek javításához. Zuglóban több száz térfigyelő kamera segíti a közbiztonság fenntartását és a rendőrség munkáját, ezek számát folyamatosan bővítik. Zugló önkormányzata már eddig is több szolgálati lakást biztosított a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon szolgáló rendőröknek, idén pedig újabb 3 szolgálati lakást kívánnak átadni a részükre.

Ezen kívül a „Szomszédom a rendőr” program keretén belül, amelyet a legkiválóbb európai közösségi rendészeti projektek között jegyeznek, 2 személygépkocsit, 10 rendőrségi jelleggel ellátott kerékpárt, több a térfigyelő kameraképeket is megjelenítő mobiltelefont, nagyértékű taktikai eszközcsomagot adtak át, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság épületébe pedig klímaberendezéseket szereltettek fel, hogy ily módon is hozzájáruljanak a rendőrök munkakörülményeinek javításához.

Zugló polgármestere és országgyűlési képviselője azt is hangsúlyozzák levelükben, noha a törvény szerint, az Örs vezér téren kialakult helyzet rendezése elsősorban a rendőrség feladata, az Önkormányzat a támogató szolgáltatásaival hozzá kíván járulni a megfelelő közbiztonság fenntartásához. Ezért a két politikus személyes egyeztetést kezdeményezett az ügyben Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb