Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szépkorúakat köszöntöttek az idősek világnapján

Az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat a Zuglói Civil Házban köszöntötte a kerület szépkorú lakóit csütörtökön. Az eseményen Esztergályos Cecília színművész volt a sztárvendég.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere beszédében tapasztalataira hivatkozva kijelentette, az idős emberek többsége lélekben fiatalabb, mint saját generációja. Egészségügyi problémáik ellenére erőt sugároznak, megélhetési gondjaik dacára is mosolyognak és kedvesek. Karácsony Gergely emellett arról is beszélt, hogy az idősek világnapja egybeesik Zugló önálló kerületté válásának napjával, ami éppen nyolcvan éve történt.

Fotó: Balogh Róbert

“Az idősek egy nehéz, fáradságos életet tudhatnak maguk mögött” – hangsúlyozta köszöntőjében Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője. Hozzátette: a városvezetés kötelességének tartja, hogy a tisztességben megöregedett zuglóiaknak az önkormányzat a korábbiaknál több segítséget nyújtson.

A rendezvény sztárvendége Esztergályos Cecília színművész volt, aki vidám műsorral szórakoztatta a megjelenteket. Az előadáson fellépett a Rocky Nagyik Tánccsoport, és a Parlando énekegyüttes is.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Napjainkban mintegy 600 millió hatvan év feletti ember él a világon. Az előrejelzések szerint számuk 2025-re várhatóan megkétszereződik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb