Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban nincs bírságolás közterületi kamerák felvételei alapján


A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben Zuglóban nincs bírságolás a közterületi kamerák felvételei alapján.

A Zuglói Önkormányzati Rendészet 2017. márciusának végén felfüggesztett minden ilyen jellegű közigazgatási bírságolást azt követően, hogy a kérdésben új jogértelmezések láttak napvilágot, és Pintér Sándor belügyminiszter eljuttatta az önkormányzatokhoz ezzel kapcsolatos állásfoglalását. Zugló önkormányzata tudomásul vette és tiszteletben tartja a miniszteri ajánlást, a fenti időpont óta egyetlen esetben sem szabott ki közigazgatási bírságot kamerafelvételek alapján a Zuglói Önkormányzati Rendészet.

Múlt héten Lovas István újságíró-panaszos kérdésekkel fordult a zuglói önkormányzat Sajtóirodájához a bírságolási gyakorlattal és saját szabálysértési ügyével kapcsolatban. A szabálysértést még 2017. februárjában követte el, annak idején a szabálysértést elismerte, a büntetés ellen nem fellebbezett, a bírságot befizette. Az esetet most megíró Magyar Idők a cikkében nem tért ki arra, hogy az újságíró a szabályszegést nem mostanában, hanem jóval a belügyminiszter állásfoglalása előtt követte el. A félreértéseket az okozta, hogy több médium úgy értelmezte, hogy ez az eset most történt, és a bírságolás jelenleg is gyakorlat a kerületben.

A zuglói rendészet egyébként az újságírót is tájékoztatta arról, hogy ott, ahol korábban működött szabályelkövetést ellenőrző kamera, már nem működik ilyen berendezés.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb