Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A zuglói önkormányzat reagálása Hollik István mai sajtótájékoztatójára

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselőjének állításaival ellentétben a zuglói önkormányzat nem telepít önkormányzati lakásokba migránsokat, és nem tart migránsok befogadására felkészítő programsorozatot.

Hollik István egy nem létező előterjesztésre hivatkozva állította ma azt, hogy a zuglói önkormányzat migránsokat akart Zuglóban lakásokhoz juttatni. A valóság ezzel szemben az, hogy 2010 és 2014 között – tehát Papcsák Ferenc polgármestersége, a fideszes többségű testület idején – volt egy olyan passzus a lakásrendeletben, amely megengedte, hogy bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy is béreljen önkormányzati lakást. Ilyen kitétel a jelenleg érvényes lakásrendeletben nincs.

Valótlan az az állítás is, hogy Zuglóban “laktanyába telepítenek migránsokat”, hiszen Zuglóban nincs is laktanya.

A kereszténydemokrata képviselő valótlanul állította azt is, hogy a zuglói önkormányzat migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat. A valóság ezzel szemben az, hogy a Menedék Egyesület tart menekültek integrációját segítő kurzust a Kormány, a Belügyminisztérium támogatásával a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban. Az egyesület 2016-ban nyert erre pénzt a Belügyminisztériumtól és az uniótól olyan szervezetekkel együtt, mint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt