Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói Óvodai Pedagógiai Napok

Az idén hosszú kihagyás után megtartották a közel negyedszázada szokásos, a zuglói óvodák legfontosabb szakmai programját, a Zuglói Óvodai Pedagógiai Napokat aTeleki Blanka Gimnázium Dísztermében.

2021-ig minden tavasszal megrendezték és a programok mindig nagy érdeklődés mellett zajlottak. Tavaly azonban a koronavírus-járvány második, majd harmadik hulláma lehetetlenné tette az óvodapedagógusok szakmai találkozását. A szervezők egy online programmal megpróbálkoztak ugyan, de ez nem az volt, melyhez korábban hozzászoktak.

Már 2020-ban megegyeztem több szakemberrel is arról, hogy a 2021-es Zuglói Óvodai Pedagógiai Napokon a játék fontosságáról, minőségéről és szeretetéről tartanak majd előadást, ám ezt a programot csak idén tudtuk megvalósítani – mondta Bagi Márta Anna, a Zuglói Egyesített Óvoda Napraforgó Tagóvodájának a vezetője, és a szakmai program állandó szervezője.

A Zuglói Óvodai Pedagógia Napok olyan napok az évben, amikor lehetőség nyílik a tapasztalatok megosztására, a helyi megoldások megismerésére, éppen ezért nagyon fontos ez az esemény a zuglói köznevelési intézmények életében – mondta Horváth Csaba polgármester, a Teleki Blanka Gimnázium Dísztermében tartott plenáris ülés megnyitóján.

Az idei Zuglói Óvodai Pedagógia Napoknak négy állomása volt. Az úgynevezett „nulladik” napon a ZEO Kicskereső Tagóvodájában rendezték meg az „Eszmélő észmérő” versenyt, melyen 14 tagóvoda növendékei vettek részt. A résztvevő óvodák legtehetségesebb növendékei három ismert táblajátékban versenyeztek egymással. Kalaha-ban végül Farkas András (Tündérkert), pylos-ban Enhbat Michelle (Hétszínvirág), míg roli-ban Andrejkovics Ádám (Hétszínvirág) nyert.

Másnap, március 8-án, a Telekiben zajlott a már említett plenáris ülés, melyen dr. Páli Judit egyetemi docens és dr. Pálfi Sándor dékánhelyettes a játék fontosságáról beszélt a zuglói óvodapedagógusoknak, illetve egy egri tagóvoda is bemutatkozott, ahol újdonságként boltijáték-mentes és asztalmentes napokat tartanak. A plenáris ülés megnyitóján Horváth Csaba polgármester kihasználva az alkalmat külön is köszöntötte a pedagógusokat Nőnap alkalmából.

A program hátralevő részében pedig – „Ovis paletta” címmel – a 23 zuglói óvoda bemutatkozására került sor a Zuglói Civil Házban. Ilyen esemény még nem volt a kerületben, tehát ez a program egyben úttörő jellegű kezdeményezés is volt a ZEO részéről. Illetve záróeseményként hat tagóvodában tartottak még szakmai jellegű továbbképzéseket a kerületi óvodapedagógusok számára.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb