Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóiak állami kitüntetése

Bár a kulturális események elmaradtak, az állami kitüntetéseket idén is átadták március 15. alkalmából. A díjazottak között volt Keleti Ágnes, dr. Velkey György és Eifert János is.

Példaértékű versenyzői, edzői és sportvezetői pályafutása elismeréseképpen a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést kapta Keleti Ágnes, az ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, Magyarország és a világ legidősebb olimpiai bajnoka. Keleti Ágnes pályafutása részben Zuglóhoz, a Postás SE-hez (korábbi nevén a Budapesti Postás SE-hez) kötődik, ahol jó öt évet töltött el, és amely klub színeiben több országos bajnoki címet és négy főiskolás világbajnoki címet is szerzett. Keleti Ágnes idén januárban ünnepelte századik születésnapját. A jubileum alkalmából Keleti 100 címmel egy könyv is megjelent a pályafutásáról.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

Gyógyító- és kórházvezetői munkája elismeréseképpen Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át dr. Velkey György János, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója, a Károli Gáspár Református Egyetem Szociális és Egészségtudományi Karának gyakorlati tanára.

Fotó: Balogh Róbert

Kiemelkedő fotóművészeti, fotóriporteri tevékenysége elismeréseként Balogh Rudolf-díjban részesült Eifert János fotóművész. A Hódmezővásárhelyről származó művész tánc-, akt- és természetfotóit többszáz önálló és közel kétezer csoportos kiállításon láthatta már nagyközönség. A lassan hatvan éve Zuglóban élő fotós műveit itthon és külföldön már közel kétszáz díjjal jutalmazták.

Fotó: Papp Dezső

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb