Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglót sem kímélte a vihar

A szél fákat csavart ki, beázott a Zuglói Civil Ház teteje, a közlekedés számos helyen akadozott.

A Hermina úton a szél kicsavart egy fát, ami egy autóra dőlt. A környéken a trolik is állnak: a vezetéket oszlopostul döntötte ki a fa. Ugyanez történt a Vezér utca – Mogyoródi út kereszteződésénél is, a Szugló utcában pedig leszakadt a felső vezeték.

Beázott a Zuglói Civil ház teteje, “az összes helyiség plafonjáról csöpög a víz, még a csillárokról is” – mondta a Zuglói Lapoknak Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: kedden egy akvarell kiállítás képeit rakták fel, az alkotásokat azonban sikerült biztonságba helyezni. Garay Klára szerda kora este arról számolt be, hogy a civil ház földszintjén bokáig áll a víz, az alagsort pedig teljesen elöntötte. Az ügyvezető arról is tájékoztatott, hogy a Zuglói Civil Ház dolgozói és a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vödrökkel és kukákkal hordták ki a vizet az épületből.

Olvasói fotók: Nemes Luca Sára, Rácz Gábor, Mátyus Éva, Dr. Szabó András 

A kárelhárítás valószínűleg egészen késő estig tart majd Zuglóban. “Továbbra is sok a telefonhívást kapunk, több tucat riasztásunk van. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél gyorsabban megtisztuljanak az utak, helyreálljon a közlekedés” – magyarázta Kolozsi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. A károk elhárításában a zuglói önkéntes tűzoltók is részt vesznek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb