Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Földházi Zsófia első olimpiája

A magyar öttusasport erejét bizonyítja, hogy versenyzőink mindkét nemben három-három kvótát szereztek. Ugyanakkor az olimpiára nemzetenként csak két-két sportoló nevezhető. A magyar szövetség tehát a bőség zavarával küzdött, illetve azzal a nehéz helyzettel, hogy a hat kvalifikált sportoló közül csak négyet küldhet Rióba.

A szövetségi kapitány javaslatát figyelembe véve a szövetség meghozta döntését, amely nekünk, zuglói sportbarátoknak örömöt és bánatot is okozott. A nőknél ugyanis a világbajnok Kovács Sarolta mellett a KSI SE Európa-bajnoka, Földházi Zsófia kapott bizalmat, aki ebben az évben végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott (négy világkupa versenyen két-két második és negyedik hely, a vébén betegen is nyolcadik lett). Az első ifjúsági olimpián (2010. Szingapúr) ezüstérmet szerzett sportoló számára a riói lesz az első felnőtt ötkarikás rendezvény.

– Nagyon örülök a kvótának, mert egy nagyon nehéz sorozatot tudtam vele megkoronázni – mondta a zuglói sportoló. – Az olimpiára megpróbálok úgy felkészülni, hogy Rióban a lehető legjobb formában legyek.

A sportolónak, illetve az őt körbevevő szakmai teamnek az volt a terve, hogy Zsófi a júliusi szófiai Európa-bajnokságon csak váltóban fog rajthoz állni. Helyette inkább az edzésekre koncentrál, ahol az eddigi edzőkön kívül még két segítséget is igénybe vesz. Az egyiket a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Marosi Ádámtól kapja, akivel Zsófi egy jó ideje már együtt készül. A Budapest Honvéd kiválóságának a fanatizmusa, győzni akarása a KSI sportolója számára is motivációt jelent.

A másik segítség pedig egy, a Várna utcában található terápiás centrum vezetőjétől jön. Képes Gergely ugyanis nagy szerepet vállalt abban, hogy Zsófi korábbi súlyos sérüléséből felépüljön, s mivel a törékeny sportoló esetében továbbra is fennáll a sérülés veszélye, a terápiás szakember koordinációs edzőként csatlakozott a Zsófit felkészítő szakmai teamhez. S milyen jól tette, hisz, amitől minden sportoló rettegni szokott, ismét bekövetkezett. A zuglói sportolónő az országos bajnokság kombinált számában éppen egy lejtőről futott lefelé, amikor rosszul lépett, és egy felpattanó kő megütötte a lábfejét. Mint kiderült, fáradásos törést szenvedett, amelynek gyógyulása heteket vesz igénybe. Nem mellesleg éppen ilyen sérüléssel versenyzett 2010-ben a szingapúri ifjúsági olimpián is, ahol végül ezüstérmet szerzett.

Zsófi tehát mostanában az edzések helyett újból a rehabilitációjára koncentrál. És ebben lehet segítségére Képes Gergely, aki a 2014-es sérülést követően már egyszer csodát tett vele. Mi pedig csak reménykedhetünk abban, hogy az első olimpiájára sikerül felépülnie, és Rióban képes lesz ismét bizonyítani kimagasló tehetségét.

Nagy bánatunkra viszont a férfiaknál biztos, hogy lemarad az olimpiáról a KSI SE másik kitűnősége, Kasza Róbert, aki a tavalyi világbajnokságon elért ötödik helyével a magyar öttusázók közül elsőként kvalifikálta magát Rióba, ám az idei évben nem tudott komoly eredményt felmutatni, így a szövetség a szintén kvótát szerzett Marosi Ádám – Demeter Bence duónak szavazott bizalmat. Robi számára tehát az év fő versenye a szófiai Európa-bajnokság lesz, ahol biztos, hogy kétszeresen is bizonyítani akar majd. Az első lépést egyébként már meg is tette, hisz az országos bajnokságot egyéniben és csapatban is megnyerte.

A riói programban az öttusa augusztus 18-19-én szerepel majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb