Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Országos szakmai konferencia a Városligetiben

Negyven iskolából összesen 246 pedagógust és 25 intézményvezetőt fogadtak a Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola konferenciáján november 18-án.

A rendszerváltást követően az országban az általános iskolák közül elsőként a Hermina úti intézményben indult meg a magyar – angol kéttannyelvű oktatás, és azóta is a zuglói intézmény a képzés “szakmai felelőse”. Ennek egyik példája, hogy az elmúlt 24 évben mindig a Városligetiben tartották a magyar – angol két tanítási nyelvű iskolák országos szakmai konferenciáját.

“Az idei évben minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a programunk iránt. Negyven iskolából összesen 246 pedagógust és 25 intézményvezetőt fogadtunk” – mondta Vízi Andrea igazgatónő.

A 2016-os szakmai napot megnyitó Karácsony Gergely polgármester szerint a Városligeti nagyon komoly szerepet tölt be a magyar közoktatásban. Részben azért, mert ennyi szakembert tud évről évre egy helyre összegyűjteni, másrészt, mert oroszlánrészt vállal abban, hogy a magyar fiatalok idegennyelv-tudása felzárkózhasson az európai színvonalhoz.

Fotó: Képszerkesztőség

A Városligetiben már hetek óta nagy erőkkel készültek erre a szakmai napra. A zuglói tanárok a meghívott szakembereknek bemutató órákat tartottak, illetve külső előadókat is hívtak – többek között az Oxford Kiadó és a British Council is képviseltette magát.

A szakmai napok sajátossága, hogy minden évben valamilyen újdonságra épül a program. Idén erről is a zuglói szakemberek gondoskodtak, mert november 18-án azokat az új tankönyveket is bemutatták, melyek többségét a Városligetiben tanító pedagógusok írtak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb