Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több száz növényt ültettek

A Virágzó Zugló program keretein belül összesen 207 darab évelő növényt ültettek a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) parkolási ügyfélszolgálatának épülete köré, szerdán.

– Nagyon fontos számunka a zöld Zugló és a környezetvédelem. Ezt azokkal a beruházásokkal is bizonyítottuk, ahol gyarapítottuk a zöldfelületet – mondta Hajdu Flórián alpolgármester a szeptember 5-i programon. Hozzátette, a társasházak, intézmények kertjében történő ültetés összekovácsolja az embereket, és megtanítja őket arra, hogy jobban odafigyeljenek a környezetükre.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője pedig hangsúlyozta, a lakóövezetek mellett az intézmények környékének virágosítása is lényeges.

A kerület főkertésze azt reméli, az ügyfélszolgálat előtti terület jó minta lehet. Megyeri Szabolcs kifejtette, az elültetett növényeket nem hagyományos módon öntözik, hanem csepegtető öntözőrendszert építenek ki.

A munkában részt vett mások mellett Sokacz Anikó, Bitskey Bence, Felkai Tamás, Hevér László György és Sógor László önkormányzati képviselő, Kovács-Csincsák László, a ZKNP ügyvezetője, valamint az Összefogás Zuglóért Egyesület is.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb