Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fagyiskocsit varázsoltak a táborzáróra

Több mint 2700 gyerek iratkozott be idén, és töltötte a nyári szünetének egy részét az önkormányzat napközis táborában. A diákokat többek között strandra, állatkertbe és csokigyárba vitték, de jártak velük a rendőrség Teve utcai székházában, az Országház látogatóközpontjában és a Vakok Állami Intézetének érzékenyítő programján is.

Tíz héten keresztül, június 17. és augusztus 23. között, két helyszínen – a Varga Zoltán- és a Mogyoródi úti Sporttelepen – fogadták a kerületi oktatási intézménybe járó vagy a zuglói lakhellyel rendelkező gyerekeket.

– Zugló minden általános iskolájából érkeztek diákok. A napközis táborba összesen 2709 beiratkozó volt, míg Soltvadkerten 2830-an jártak – részletezte Csaniga Andrea, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. ügyvezetője.

Ezúttal Benedek Elek születésének 160., halálának 90. évfordulója alkalmából a mesék világába kalauzolták a gyerekeket: péntekenként egy varázsló vendégeskedett a táborban, hét közben pedig sportprogramokat, szakköröket és Ki, mit tud? vetélkedőt szerveztek. A külsős programok között ezúttal is volt strandolás, állatkert- és különböző múzeumlátogatás, mozizás.

Mivel a tábor utolsó napjai háromnapos munkahétre estek, a táborzárót már augusztus 15-én megtartották. Az ünnepségre a szülők mellett egy bűvészt is meghívtak, a műsor végén pedig egy fagyiskocsi gurult be a rendezvényre.

– Nagyon örülünk, hogy sikerült a gyerekeket kimozdítani a virtuális világból. Napközben egyiküknél sem volt telefon – mondta Csaniga Andrea, és hozzátette, nagy sikere volt a Varga Zoltán Sporttelepre újonnan épült játszótérnek is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb