Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyorsan lefülelték a sorozatos bűnelkövetőket

Három rossz hír, amelyek a napokban történtek, ugyanakkor valamelyest megnyugtató, hogy a tettesek kifejezetten gyorsan kézre is kerültek.

Nem jól kezdődött az év annak a férfinak, aki január 1-én kora reggel a Nyugati pályaudvarról Kecskemétre szeretett volna utazni. Alig helyezkedett el a fülkéjében, amikor egy másik férfi is beült mellé. A vonat még az Állatkertnél járt, amikor az ismeretlen férfi közölte a későbbi sértettel, hogy „ő jött a csomagért, amelyért 800 000 Ft-ot kell adnia”. A gyanútlan utas nem értette, miről van szó, ezt rögtön szóvá is tette, erre a másik utas rátámadt, és hangos szóval, valamint fizikailag is bántalmazni kezdte. Miközben többször arcul ütötte áldozatát, elvette a mobiltelefonját és az iratait, majd otthagyta a sértettet, és Zugló vasútállomáson leszállt.

A férfi feljelentette támadóját, akit a zuglói rendőröknek a kamerafelvételek alapján sikerült beazonosítaniuk. A 44 éves elkövetőt még január közepén elfogták, és előállították a Stefánia úti kapitányságra. Az illetékes bíróság pedig azóta már a 30 napos előzetes letartóztatását is elrendelte.

Katalizátorokat lopott

Január közepén két sértett is jelezte, hogy ellopták a katalizátort az autójáról. Mindkét bűncselekmény a Laky Adolf utcában történt, s mivel a módszer is megegyezett, a zuglói rendőrök egy eljárás keretén belül kezdték meg az eljárást. Az utóbbi időben több katalizátort is elloptak a kerületben, ezért a rendőrök is fokozott figyelemmel járőröztek a közterületeken.

Ennek a fokozott figyelemnek köszönhetően az egyik járőrpár (két körzeti megbízott) egy gyanús járműre figyelt fel. Az autó vezetője a rendőrök láttán megpróbált elhajtani, majd, miután nem sikerült neki, kiszállt a kocsijából, és el akart sétálni. A körzeti megbízottak azonban megállították, és igazoltatták őt. A férfi sem jogosítvánnyal, sem forgalmi engedéllyel nem rendelkezett. A rendőrök az autóját is átvizsgálták, és a csomagtartóban egy katalizátort, illetve különféle szerszámokat találtak. A 23 éves férfi a helyszínen elismerte, hogy a katalizátort egy autóról lopta, illetve azt is elismerte, hogy korábban több ilyen bűncselekményt is elkövetett Zuglóban. Többek között a Laky Adolf utcai katalizátorlopásokat. A férfit előállították a kerületi kapitányságon, ám ott hirtelen taktikát váltott, és tagadni kezdte a bűncselekmények elkövetését.

Ugyanakkor a rendőrség már tudott arról az orgazdáról, aki a lopott katalizátorokat felvásárolta a gyanúsítottól, így legalább két rendbeli lopást sikerült rábizonyítaniuk a férfire. A többi bűncselekmény bizonyítása folyamatban van. A tettest a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Hátulról tépte ki a fülbevalókat

20-án a Pillangó utcai parkolóban ismeretlen személy egy 75 éves hölgy mögé lépett, karjával befogta a sértett száját, majd mindkét füléből kitépte az aranyfülbevalókat, ezt követően futva távozott a helyszínről.

A sértett által adott személyleírás, illetve a térfigyelő kamerák felvételei alapján a kerületi rendőrök beazonosították az elkövetőt, aki ellen elfogató parancsot adtak ki. A nyomozás során kiderült, az elkövető néhány nappal a zuglói bűncselekményt megelőzően a IX. kerületben is hasonló rablást követett el. Ott is egy védtelen idős hölgy füléből tépte ki a fülbevalókat. Az elkövetőt végül nem kellett sokáig keresni, a körözés hírére maga jelentkezett a Zuglói Rendőrkapitányságon, akit így a Stefánia úti épületben fogtak el a rendőrök.

Nagyjából letartóztatásával egy időben derült ki, hogy a zuglói bűncselekményt követően a Baross tér felé ment, ahol hasonló módszerrel egy másik idős személynek is befogta a száját, majd mindkét fülbevalóját kitépve az aluljáróba menekült. A férfi ellen három rendbeli rablás ügyében indult vizsgálat, illetve a bíróság elrendelte a férfi 30 napos előzetes letartóztatását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb