Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közös munkával lehet szép, tiszta a kerület

Eldobott csikkek, üres üdítős flakonok, törött lökhárító darabok, sőt még puzzle is landolt a szemétgyűjtő-zsákokban. Folytatódott a Zuglószépítés program: ezúttal az 5., a 6., a 14. és a 15. választókörzetben szedte a szemetet Horváth Csaba, a kerület polgármestere, Horváth Zsolt és Rózsa András alpolgármesterek, valamint Kisné Szivcsovics Nikolett önkormányzati képviselő.

A Rákos-patak környékén kezdődött a program második hétvégéje, amelyen a kerület vezetője rámutatott, Zugló csak akkor lesz tiszta, otthonos és barátságos, ha senki sem szórja el a szemetet, és megóvjuk a szép környezetünket.

– Ez csak a zuglóiakkal együtt lehetséges – szögezte le Horváth Csaba, aki azt is elmondta, soha sem lesz annyi közterületi takarító, hogy minden szemetelő ember után fel tudja szedni, amit eldobált. – Sajnos, ma már nem meglepő, hogy kocsialkatrészeket találunk, viszont az szerencse, hogy például hűtőt, fél autót már nem dobálnak a patakba, mint régen – vélekedett a polgármester.  Rózsa András körzetében (5.) a Rákos-patak, a Nagy Lajos király útja, a Benkő utca környéke a legszennyezettebb. A hulladéklerakás azon a környéken nincs tökéletesen megoldva, és a kommunális hulladékok miatt is számos bejelentést kapnak. Az alpolgármester abban látja a megoldást, hogy a zöldfelület-kezelést és a hulladékgazdálkodást beszervezik az önkormányzathoz, most ugyanis külsős vállalkozók végzik.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– Létre kell hoznunk egy gyorsszolgálatot, akiknek ha szólunk, akkor kimennek, összeszedik és szakszerűen elhelyezik a hulladékot – magyarázta az alpolgármester, akinek a gondolatmenetéhez Horváth Zsolt is csatlakozott. – Jó lenne, ha azonnal tudnánk reagálni, erre lehet megoldás a beszervezés. Meg kell vizsgálni ennek a lehetőségét, látni kell a számokat – magyarázta. Horváth Zsolt választókörzetében (15.) az Örs vezér terén és a Pillangó parkban vannak problémák, amiből az egyik legnagyobb, hogy a téren lévő szökőkutat sokan szennyezik azzal, hogy abban fürdenek.

Kesztyűt és zsákot ragadott Kisné Szivcsovics Nikolett is, aki képviselővé választása előtt is rendszeresen szedett szemetet a kerületben, részt vett a zöldterületek karbantartásában, gazolásában. Az ő körzetét (8.) a tervek szerint 7-én tisztítják meg a Zuglószépítés program keretében.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Az akció keretében ezen a hétvégén nemcsak szemet szedtek a résztvevők, a Wass Albert téren a padokat is lefestették. Az önkormányzat felhívására Táncos Tímea és Kiefer Zsolt írtak, hogy szeretnék, ha a téren három padot felújítanának, amelyre ők később idézeteket festenének. A házaspár elmondta, korábban is együttműködtek a kerület vezetésével a környék szebbé, virágosabbá tételében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb