Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az egészségügyről tartott civil fórumot Keleti Péter zuglói lakos

Megtartotta második civil fórumát Keleti Péter zuglói lakos, aki elhatározta, hogy havonta tart majd egy nyilvános ankétot valamely közérdeklődésre számot tartó témában. A második esten az egészségügy került szóba.

Az egészségügyi ankét szakelőadója dr. Lengyel István urológus főorvos volt, aki negyven évet dolgozott az állami egészségügyben. A főorvos megpróbált átfogó képet adni a hazai egészségügyről, melyben érintette a háziorvosi ellátást, az ügyeleti rendszert, a várólistákat, a szakmák érdekellentéteit, az orvos-betegtalálkozásokat, az orvosok bérezését és a magánklinikák szerepét is.

Zuglóval kapcsolatban elmondta, a két szakrendelőre a kerület nagysága miatt szükség van, de a jelenlegi infrastruktúra nem alkalmas a kielégítő betegellátásra. Véleménye szerint egy harmadik rendelőre is szükség lenne, ezt azonban az Uzsoki kórház területén kellene kialakítani.

A hozzászólásokból kiderült, hogy a zuglói embereket legjobban az bosszantja, hogy csak az Örs vezér téri rendelőben van labor, ahova emiatt hosszú a várakozási idő, és ahol mindig nagy a tumultus. Felmerült az is, hogy érdemes-e az önkormányzatoknak a rendelők felújításába invesztálnia, amikor fennáll annak veszélye, hogy a kormány az iskolákhoz hasonlóan bármikor központosíthatja a járóbeteg-ellátást.

Keleti Péter a fórum végén jelezte, a következő ankét során az oktatással foglalkoznak majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb