Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újra csak utánpótlás-neveléssel foglalkozna a KSI

Rendhagyó elnökségi ülést tartott a KSI SE május 26-án. Rendhagyót, mert ezen az eseményen lemondatták a tavaly megválasztott 18 fős elnökséget, annak érdekében, hogy a megújulni vágyó egyesület a jövő feladatainak egy dinamikusabb és létszámában kisebb vezetéssel vághasson neki.

Szeretnénk mihamarabb visszatérni a gyökereinkhez – mondta Zsoldos Péter korábbi, és posztján május 26-án ismét megerősített elnök -, azaz újra csak az utánpótlásnevelésre koncentrálnánk. 59 évvel ezelőtt ugyanis pontosan ezzel a céllal hozták létre a Központi Sportiskolát.

Az ország legjobb és leghatékonyabb utánpótlás-nevelő műhelye a 2000-es évek elején az egyesületi törvény miatt vált sportegyesületté, amely így már a felnőtt sportolóknak is sportolási lehetőséget biztosított. Innentől kezdve nem kellett 18 éves koruk után más klubba igazolniuk a KSI-s tehetségeknek, hanem nevelőklubjukban is folytathatták pályafutásukat. Így lett KSI-s versenyzőként nemzetközi szintű sportoló az öttusázó Kasza Róbert és Földházi Zsófia, a cselgáncsos Joó Abigél és Tóth Krisztián, a tornász Hidvégi Vid vagy a kenus Vasbányai Henrik és Mike Róbert is. A zuglói klub azonban sem anyagilag, sem infrastruktúrában nem bírta a versenyt a nagy egyesületekkel, amit hiába próbáltak szakértelemmel kompenzálni. Ezért is tartotta fontosnak Zsoldos Péter, hogy minél előbb megtalálja az egyesület igazi arculatát.

Jövőre leszünk hatvanévesek, addig szeretnénk rátalálni arra az útra, mely igazán fekszik nekünk: az utánpótlás-nevelésre. Ebben pedig nagyban támaszkodnánk Zuglóra, ahonnan remélhetőleg minél több fiatalt tudunk majd egyesületünkbe csábítani.

Az újonnan megválasztott 13 fős elnökségben az egykori sportolókon (például Madaras Ádám) és edzőkön (például Oláh Tamás) kívül Borbély Ádám zuglói önkormányzati képviselő is helyet kapott.

A rendkívüli közgyűlésen még két dologról döntöttek a résztvevők: egyrészt Hazsik Endrét, a KSI legendás sportigazgatóját tiszteletbeli elnökké választották, illetve azt is támogatták, hogy az egyesület 15. szakosztályaként a korcsolya szakágat is megalapítsa. A 15 szakosztályban összesen 1268 igazolt versenyző sportol.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb