Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Bethesda kórháznak gyűjtöttek a gasztrofesztiválon

Hétszáztízezer forint támogatás gyűlt össze a Bethesda Kórház Alapítvány javára az V. Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztiválon, szeptember 28-án. A pénzt a Zuglóban működő gyermekkórház műszerfejlesztésre fordítja.

Idén is több százan keresték fel a Mogyoródi úti Sportpályán megtartott Jótékonysági Gasztrofesztivált. A főzőversenyre 43 csapat nevezett. Az indulók vállalták, hogy autómentessé teszik a fesztivált, ezért a sportlétesítmény területére kézben vitték be a főzőeszközöket és az alapanyagokat.

Szabó Rebeka alpolgármester köszöntőjében azt mondta, a fesztiválon a nemzetiségi és a hagyományos ételek mellett a reformkonyha is megjelenik, amelyek a környezettudatosság felé fordítják az embereket. Az alpolgármester beszédében arra is kitért, hogy a rendezvényen veszi kezdetét az önkormányzat uniós támogatással megvalósuló Hulladék.Pont projektje, melynek keretében a fesztivál ideje alatt kedvezménykuponért üveghulladékot és fölöslegessé vált mobiltelefont lehet leadni.

Fotó: Papp Dezső

A zsűri – Bereznay Tamás séf, Pophrisztovné Ruszkai Katalin, a Szőnyi Hotel tulajdonosa, Kozocsa István Zugló első testvérvárosa, az erdélyi Alsórákos delegáltja, egyben a Konyhafőnök című főzőshow 13. helyezettje és Imre Etelka terápiás dietetikus, élelmiszermérnök, a ZEFI munkatársa – végül öt kategóriában díjazta az ételeket, emellett számos különdíjat is kiosztott. A versenyen indulók most is azért főztek, hogy segíthessenek. A kóstolójegyekből befolyt mintegy 710 ezer forintot a Bethesda Kórház Alapítvány kapta meg, amely műszerfejlesztésre fordítja az összeget.

A színpadi programok a Miskolci úton működő Budapest Táncművészeti Stúdió Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium növendékeinek a műsorával kezdődött, majd a Kifli Zenekar következett, de fellépett a Crème de la pop együttes is. Az V. Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztivál az Old Boys együttes koncertje zárta. A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, az apróságokat légvár, arcfestés és kreatív programok várták. Az eseményen jelen volt a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda is, melynek munkatársai szűrővizsgálatokat végeztek, tanácsokkal látták el a kerület lakóit.

Fotó: Képszerkesztőség

A rendezvényen megjelentek megkóstolhatták Zugló tortáját, amelyet Karácsony Gergely polgármester vágott fel Csomós Ibolya és Győrfi János társaságában, akik a városrész megalapításának napján, október 1-én születtek.

A főzőverseny díjazottjainak Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka, Horváth Zsolt és Rozgonyi Zoltán alpolgármesterek, valamint Bencze János, a Bethesda Alapítvány titkára, illetve Hevér László György, a szociális bizottság elnöke, idősügyi tanácsnok adta át az elismeréseket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb