Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A fővárosi önkormányzat felhívása március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából

“Sajnos idén még nem ünnepelhetjük a történelmi helyszíneken közösen az 1848-as forradalom emlékét. A megemlékezés azonban nem maradhat el, március 15-én, hétfőn 10 órakor a Facebook oldalamon mondom el ünnepi beszédemet. Most szombaton ismét megnyitjuk a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok.
A Lánchidat március 13-15. között lezárjuk az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd közlekedni, ami alkalmat ad a kiállítás megtekintésére, ahol látványos és informatív plakátok mesélik el a híd történetét. Március 17-től, szerdától elkezdődik a Lánchíd felújítása, úgyhogy ez a hétvége lehetőség a búcsúzásra is.
Kincskereső játékkal mutatjuk be fővárosunk és a Lánchíd történetét. A különleges izgalmas rejtvények során keresztül, az apró részleteket összeillesztve, a fejtörőket és talányokat megfejtve tárul föl előttünk a modern város születése, és jutunk el végül egy titkos meglepetésig is. A program március 13-án, szombaton reggel 10-től indul a setaljvelunk.hu weboldalon.
Nosztalgia villamossal lehet utazni szombattól hétfőig a 2-es villamos vonalán, a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között. A járat délelőtt 10 órától közlekedik, a menetrendet a BKK honlapján és a fontosabb megállókban lehet megnézni, a járműre jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni. A nosztalgia villamos különleges dekorációt kapott: a március 15-i eseményeket és a Lánchíd történetét jeleníti meg.
A BKK járatain az SZFE diákjai olvasnak fel az 1848-49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő Arany János és Széchenyi István idézeteket. „1848 szelleme ma is velünk él!” A BKK járatain és a Futár-kijelzőkön lesz olvasható ez a mondat.
Kérünk mindenkit, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat, amikor a helyszínekre látogatnak! Viseljék a maszkot, tartsanak egymástól védőtávolságot, figyeljünk oda egymásra és magunkra!
Karácsony Gergely főpolgármester
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb