Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meghalt Murányi Marcell

Keressük a szavakat.

Vasárnap délután váratlanul, tragikus hirtelenséggel meghalt Murányi Marcell újságíró, kommunikációs szakember, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője. Nem pusztán a munkatársunk volt, hanem a barátunk. Minden vele töltött idő tanulás volt, páratlan műveltsége és tájékozottsága, fantasztikus humora és kitűnő ízlése lenyűgözött mindenkit, aki ismerte őt. Profizmusa és munkabírása olyan támaszt jelentett, amelynek hiányát mostantól mindig érezni fogjuk. Fájdalmasan kevés idő, mindössze 54 év adatott meg neki. Megtiszteltetés volt ismerni őt és dolgozni vele. Murányi Marcellt Zugló Polgármesteri Hivatala saját halottjának tekinti.

Elhunyt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő

Budapest, 2021. március 14., vasárnap (MTI) – Ötvenöt éves korában váratlanul elhunyt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő, kommunikációs tanácsadó – tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

Murányi Marcell – újságíró szülei pályáját követve – csaknem két és fél évtizedet töltött el a sajtóban. Munkatársa, rovatvezetője, majd szerkesztője volt a Mai Napnak, amelyet – 2001-es újraindítása után – főszerkesztőként jegyzett. Később a Vasárnapi Blikk szerkesztője, majd a Blikk főszerkesztő-helyettese lett.

Nyolc éven át, 2006-tól 2014-ig főszerkesztőként irányította a legnagyobb példányszámú napilapot, a Blikket. A Ringier és az Axel Springer fúziójakor, a Mediaworks megalakulásakor a Népszabadság főszerkesztője lett, amelyet szűk egy évig, 2015 májusáig vezetett.

Murányi Marcell több könyvet is írt, az utolsó kettő: a “Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén” 2014-ben, az “Apám, ez itt Horthy!” 2016-ban jelent meg.
Médiakarrierje után Murányi Marcell kommunikációs tanácsadóként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott. Az elmúlt időszakban a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint a zuglói polgármester főtanácsadója volt.

Murányi Marcell 35 évig volt nős, feleségével négy gyermeket neveltek – áll a család tájékoztatásában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb