Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A környezetszennyezés azonnali megszüntetését kéri Karácsony Gergely a Városliget Zrt.-től


A Ligetvédők mérési és vizsgálati eredményeinek ismeretében Zugló polgármestere az azbeszt azonnali eltávolítását kéri a Petőfi Csarnok bontásának területéről. Karácsony Gergely ahogy eddig, úgy most is elvárja az építkezésért felelős Városliget Zrt.-től, hogy az emberi egészség védelmét minden egyéb érdek elé helyezze.

Karácsony Gergely utoljára tavaly októberben kért tájékoztatást a Városligetben folyó bontási munkákról, a por és azbeszt egészségkárosító hatásáról. Válaszában a cég képviselője akkor kifejtette, hogy az azbeszt korábban az építkezések leggyakrabban használt szigetelőanyaga volt, így szinte minden régi épületben jelen van. Éppen ezért – írták a válaszlevélben – a Városligetben ,,az érintett épületek bontása során minden esetben fokozott figyelemmel és a vonatkozó jogszabályok alapján kell eljárni úgy, ahogy a Városliget Zrt. teszi az általa felügyelt területen”.

A Ligetvédők által nyilvánosságra hozott anyagból most az látszik, hogy a Városliget Zrt. mégsem olyan gondos gazda, mint amilyennek feltüntette magát és a bontási munkákban részt vevők mellett a környék lakói is egészségkárosító veszélynek vannak kitéve jelenleg is. Éppen ezért Zugló polgármestere azonnali tájékoztatást kér a Városliget Zrt-től a Ligetvédők által nyilvánosságra hozott adatokról, a Petőfi Csarnok területén folyó munkáról és ezzel együtt elvárja a környezetszennyezés azonnali megszüntetését és az azbeszt szakszerű eltávolítását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb