Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elismerésekkel indult a tanév Zuglóban

A tavalyi év legjobb pedagógusait és diákjait is díjazták a Stefánia Palotában megrendezett tanévnyitó ünnepségen augusztus 31-én.

 – A 2017-18-as tanév az első teljes oktatási időszak lesz, amikor az iskolák már nem az önkormányzat fennhatósága alá tartoznak – mondta Karácsony Gergely polgármester. Zuglóban idén ősszel 42 osztályban 1071 elsős diák kezdi meg a tanulmányait. A polgármester őket és a pedagógusokat is köszöntötte.

– A zuglói iskolák a főváros és az ország legjobb oktatási intézményei közé tartoznak. Ezért az önkormányzat számára a jövőben is fontosak maradnak. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a tanítás és a tanulás körülményei továbbra is a lehető legjobbak legyenek – hangsúlyozta.

Fotó: Képszerkesztőség

A Stefánia Palotában rendezett tanévnyitó ünnepségen az előző év legjobb pedagógusait és diákjait is díjazták. Karácsony Gergely polgármester és Házlinger György tankerületi igazgató elsőként nyugdíjba vonulásuk alkalmából a Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel jutalmazta Cservenák Éva pedagógust (Széchenyi) és Molnár Mihályné óvodapedagógust (Napsugár).

Fotó: Képszerkesztőség

A polgármester és Szabó Rebeka alpolgármester ezt követően az Év pedagógusa díjakat adták át Antók Zsuzsanna gordonkatanárnak (Szent István Király Zeneművészeti), Gadányiné Harmath Ottília óvodapedagógusnak (Hétszínvirág) és Szigethi Zsófia gyógypedagógusnak (Zuglói Benedek).

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő és Hajdu Flórián alpolgármester az Év diákja díjakat osztották ki. Ebben az elismerésben az elmúlt tanévben Bagu Bálint (Herman), Czaha Gréta (Városligeti), Illés Petra (Móra), Lieb Márton (Munkácsy), Maróti-Agóts Mátyás (Zuglói Hajós) és Szíjártó Dóra (Móra) részesült. A két díjátadó külön ajándékkal búcsúztatta Horváth Gizellát, a Móra Ferenc Általános Iskola leköszönő igazgatóját is.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb