Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A közösséggel együtt tervezik újjá a Csertő parkot

A parkolásról, a fák állapotáról, a játszóterekről és a kutyafuttatókról is szó esett azon a programon, amelyre a Csertő parkban élőket várták szombaton.

A zuglói önkormányzat tavaly novemberben bízott meg egy céget, hogy készítsenek tervet a Csertő park (Füredi út-Vezér utca-Tihany utca-Zsálya utca-Csertő utca közötti terület) zöldfelületeinek megújításáról.

A közösséggel együtt tervezik újjá a Csertő parkot

A közösségi tervezés egy előadással kezdődött. Az érdeklődők megtudhatták, hogy eddig geodéziai felméréseket, lakossági interjúkat, fa-, valamint parkkatasztert készítettek, talajmintát vettek a szakemberek. Kiderült, hogy a Csertő parkot az előkertek, a közösségi kertek, és a kutyások-nem kutyások jó viszonya emeli ki más lakótelepek közül.

A közösséggel együtt tervezik újjá a Csertő parkot

A közös gondolkodást segítette, hogy a szervezők több kreatív játékkal készültek. Az egyik asztalnál több, a park lehetséges arculatát bemutató képeslap közül választhattak az emberek, üzenhettek a szakértőknek. Az érdeklődők arra is lehetőséget kaptak, hogy térképeken helyezzék el, hol szeretnének padokat, térfigyelő kamerákat. Azt is megmondhatták, hova gondolnak játszóteret, kutyafuttatót, sportpályát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb