Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fél lábbal Rióban

A KSI SE judósai közül Tóth Krisztián a düsseldorfi Grand Prix-n súlycsoportjában a második lett, míg klubtársa, Joó Abigél győzni tudott Havannában.

Az olimpiai kvalifikációért zajló küzdelmet a cselgáncsozók kezdték a leghamarabb, akik már két évvel a riói olimpia előtt tatamira léptek az ötkarikás helyekért. A leghosszabb küzdelmet is ők folytatják, hisz a pontgyűjtésük csak ez év május 30-án zárul le. Ebben a küzdelemben kell legjobbjainknak talpon maradniuk, ami – látva a sűrű versenynaptárt – embert próbáló feladat. A küzdelemben két zuglói judós is részt vesz, és három hónappal a sorozat lezárulta előtt úgy tűnik, mindketten ott lesznek majd a Rióba tartó gépen.

A 90 kg-os Tóth Krisztián (KSI SE) a február 21-i düsseldorfi Grand Prix-n a súlycsoportjában második lett, ezzel újabb 180 ponttal gyarapította eddigi gazdag pontgyűjteményét. Krisztián néhány héttel korábban a havannai Grand Prix-n is második lett, így továbbra is őrzi dobogós helyét a kvalifikációs ranglistán. Számára a riói részvétel már garantált, a harcot leginkább a kiemelést érő helyezésért folytatja.

Joó Abigél - Fotó: Balogh Róbert

Joó Abigél – Fotó: Balogh Róbert

Ugyancsak féllábbal a riói olimpián érezheti magát klubtársa, Joó Abigél is, aki Havannában hosszú idő után ismét nyerni tudott, ráadásul azt az amerikai Kayla Harrisont is sikerült legyőznie, akitől a londoni olimpián a sérülése miatt kikapott. Abigélnek a düsseldorfi verseny már kevésbé jól sikerült, de ennek ellenére úgy tűnik, ő is ott lehet majd Rióban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb