Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Mogyoródi Úti Sportpálya fejlesztési terveivel ismerkedtek a Zuglóiak

Integrált játszótér, futó- és futballpálya is lesz a Mogyoródi Úti Sportpályán – ez derült ki szeptember 14-én a MIZUglónk program keretében megrendezett tervbemutatón.

A Mogyoródi Úti Sportpályán tartott fórumon a fejlesztésekről Barta Ferenc tájékoztatta az érdeklődőket. Zugló főépítésze elmondta: az önkormányzat már korábban is indult a főváros által meghirdetett, közösségi célú beruházások támogatására kiírt TÉR-KÖZ pályázaton. Az akkor elnyert összegből többek között mászófal, kosárlabda pálya, szenior fitneszpálya, valamint kisgyermek- és szenior játszótér épült.

A kerület most ismét sikeresen pályázott, és újabb 100 millió forintot nyert, ami lehetővé teszi, hogy megkezdődjön a sportpálya fejlesztésének második üteme. A tervek elkészítése előtt kikérték a pályahasználók véleményét is. Ennek alapján egy fogyatékkal élők által is használható integrált játszótér, futó- és futballpálya épül majd. Az utóbbit a vízmentesítés érdekében alagcsövezéssel is ellátják – tette hozzá Barta Ferenc.

Fotó: Képszerkesztőség

A főépítész tájékoztatójából az is kiderült, hogy az önkormányzat a pályázati forráson túl saját pénzből is fejleszti a sportlétesítményt. A tervek szerint egyebek mellett tűzrakó helyeket létesítenek, asztalokkal és padokkal felszerelt piknikező, pihenő terület is lesz. A munkálatok jövő tavasszal indulnak, és két évig tartanak.

Megyeri Szabolcs, Zugló főkertésze a sportpályát körülfogó nyárfasor megfiatalításáról, valamint a létesítmény területére ültetendő növényekről tájékoztatta a fórum résztvevőit. A főkertész hangsúlyozta: a növényzet telepítése csak az építési munkák befejezése után, 2019-ben kezdődhet. A dísznövényeket főként olyan helyekre kerülnek majd, ahol nem lesznek sporteszközök.

A rendezvényen megjelentek a sportpályával kapcsolatban több észrevételt is megfogalmaztak. Volt aki rövidnek ítélte a készülő futópályát, és azt is kifogásolta, hogy az igényfelmérő kérdőív nem jutott el hozzá. Mások a BMX-pályáról érkező zajra, illetve a parkolóból felszálló porra panaszkodtak.

Bátki László, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy ismerik a problémákat, a BMX-pálya hangszigetelését hamarosan megoldják, de a fővárosi tulajdonban lévő parkoló ügyében is tettek már lépéseket.

A Mogyoródi Úti Sporttelep Komplex Fejlesztése című prezentáció ide kattintva tekinthető meg. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb