Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A szecesszió emlékeit kutatták Zuglóban

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából Herminamező és Istvánmező szecessziós emlékeivel és Hajós Alfréd munkáival ismerkedhettek meg a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely egész napos programjára ellátogatók szeptember 17-én.

A rendezvény résztvevői a program első részében felkeresték a Sipeki-Balás villát, a Hermina kápolnát, a Teleki Blanka Gimnáziumot, a Stefánia Palotát, a Földtani Intézetet, valamint Zala György és Ligeti Miklós szobrászművészek műteremvilláit.

Fotó: Balogh Róbert

A nap második részében az érdeklődők a Hajós Alfréd tervei alapján készült Abonyi utcai Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházát, a Millenáris Velodromot és a Hermina úti rendelőt tekintették meg, majd a Lipták Villában Hajós Alfréd, az olimpiai bajnok építész címmel hallgathattak meg előadást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb