Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játék indul Zuglóban

Indul a Hulladék.Pont, a zuglói önkormányzat legújabb uniós támogatású programja, melynek célja a lakosság környezettudatos szemléletének formálása. A zuglóiak először szeptember 28-án, a Jótékonysági Gasztrofesztiválon találkozhatnak a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékkal.

A Hulladék.Pont programban bárki részt vehet, aki szelektíven gyűjti otthonában a hulladékot, majd leadja azt a kijelölt hulladékgyűjtők egyikében. Az átadáskor egy utalványt kap majd, amit a projekt honlapján egy gyors regisztrációt követően tud beváltani különböző ajándékokra és kedvezményekre, melyeket helyi cégek és vállalkozások biztosítanak. A projekt így egy körkörös gazdaságot hoz létre és összeköti a hulladékátvevő cégeket, a helyi vállalkozásokat és a lakosokat.

Szabó Rebeka környezetvédelemért felelős alpolgármester szerint ezzel a játékos, modern, interaktív szemléletformálással egyrészt könnyebb motiválttá tenni a lakosságot, másrészt kialakulhat egy új, a környezetvédelem mentén szerveződő közösség is.

Aki a szeptember 28-i Gasztrofesztiválra elvisz minimum 5 db üveghulladékot VAGY minimum 1 db használaton kívüli mobiltelefont, az hulladék.pontokat kap. (Más hulladékot a szervezők nem vesznek át!) A fesztiválon a Fővárosi Közterületfenntartó szemléletformáló játékokat rendez gyerekeknek, a Jane Goodall Alapítvány pedig a használt mobiltelefonok gyűjtésében vesz majd részt.

A Hulladék.Pont a spanyolországi Santiago de Compostelaból induló Tropaverde program mintáját követi. A projekt az URBACT III Programban, az Európai Unió finanszírozásával valósul meg. A Tropaverdeben a portugál Guimares, a francia Nizza, a görög Pavlos Melas és a lengyel Opole is részt vesz.

További részletek hamarosan elérhetőek lesznek a MIZUglónk Facebook oldalán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb