Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nyolcvan óriásplakát lesz az idei ARC-on

Ismét Zugló biztosít helyet az ARC kiállításnak, amelynek ezúttal a klímaváltozás a fő témája. A kreativitás szabadságát szem előtt tartó tárlat szervezői kiemelten figyelnek majd az Örs vezér útja környékén lakók nyugalmára.

Az ARC kiállítást 2000 óta minden évben megszervezik. A tárlat 2017-ig a Felvonulási téren kapott helyet, ám tavaly a Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt keretében zajló építkezésekre hivatkozva elutasította a szervezők helyfoglalási kérelmét. Levelükben akkor azt írták, az új Néprajzi Múzeum építése mellett a készülő, nyolcszáz férőhelyes parkolóház munkálatai is érintették volna az ARC kiállítás egykori helyszínét, és a ligetben máshol sem találtak a tárlat számára alkalmas helyet. Zugló önkormányzata ekkor fogadta be a rendezvényt az Örs vezér útjára. A plakátkiállítás – amelyre csaknem 150 ezer látogatót várnak – idén is ugyanott, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti füves területen lesz.

– Nagyon örülök, hogy Zugló ismét otthont adhat az ARC-nak, ami 17 év után került tavaly veszélybe, amikor a Városliget Zrt. ellehetetlenítette a megrendezését. Akkor a szervezők kerestek meg bennünket, mi pedig segítettünk, így Budapest legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes kiállítása nem maradt el, Zuglóban kapott új helyszínt – ismertette Karácsony Gergely polgármester. – A zuglóiak befogadók és segítőkészek voltak, a szervezők pedig ügyeltek az itt élők nyugalmára. A tárlat rendkívül jól sikerült, bízom benne, hogy idén is így lesz. Én is kíváncsi vagyok a plakátokra.

Az ARC-ra bárki, bármilyen ötlet alapján készült alkotással nevezhet, de idén kiemelt téma a klímaváltozás. A szervezők azt várták, hogy jelentkezők osszák meg és foglalják plakátba gondolataikat a témáról, ezért 2019-ben a pályázatot Klímariadó! Alkoss képet róla! címmel hirdették meg.

– A július 16-i leadási határidőig több mint nyolcszáz pályázat érkezett, amelyből mintegy nyolcvan munkát mutatunk majd be a köztéri tárlaton – mondta Bakos Gábor szervező. Hozzátette: ezúttal is kiemelten figyelnek a környékbeliek nyugalmára. – Az előző évben személyesen egyeztettem a lakókkal, akik utólag azt mondták, nem volt semmilyen rendzavarás. Idén még tovább finomítjuk a körülményeket, igyekszünk a mobil vécéket minél gyakrabban üríteni, büfét egyáltalán nem nyitunk, és éjfél előtt fél órával lekapcsoljuk a lámpákat, így éjszakai látogatás valószínűleg nem várható. A tárlat szeptember 27-től október 13–ig ingyenesen lesz látogatható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb