Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Színházi előadással köszöntötték az időseket

Az idősek világnapja alkalmából a Tökéletes szerelem című zenés vígjátékkal köszöntötte Zugló önkormányzata a kerület szépkorú lakóit szeptember 19-én.

A Honvéd Kulturális Központ színháztermében megtartott rendezvényen mondott köszöntőjében Karácsony Gergely polgármester kiemelte, az elmúlt öt évben az önkormányzat sokat tett, hogy az időseknek valamit visszaadjon azért, amit tőlük az ország és Zugló kapott. Hozzátette, az állami finanszírozás csökkenése ellenére a képviselő-testület a kerületben élő, rászoruló idősek megsegítésére különböző támogatásokat biztosít, köztük a gyógyszer- és fűtés-hozzájárulást.

Zugló polgármestere arról is beszélt, hogy a városrész vezetése mindvégig komolyan vette az elfogadott idősügyi stratégiát, és maximális odafigyelés mellett szerveztek programokat az aktív időskor elősegítésére.

Fotó: Képszerkesztőség

Hevér László György idősügyi tanácsnok felszólalásában azt mondta, hogy Zugló 2014-2019 között mindvégig törődött az idősekkel, a kerület a lehetőségekhez mérten mindent megtett értük. Az eredményekről szólva az idősügyi tanácsnok megjegyezte, a kerület elfogadta a következő tíz évre irányadó idősügyi stratégiát, létrehozta az idősügyi kerekasztalt. Ezen túlmenően visszaadták a kommunális adót, megalkották a nyugdíjasokat is segítő zuglói szociális modellt, valamint bevezették a szépkorúak elismerését és a kérelem alapú év végi támogatást, emellett 2016 óta Zuglónak is van idősügyi tanácsnoka.

A köszöntőket követően az eseményen megjelent idősek Buch Tibor rendezésében a Tökéletes szerelem című kétfelvonásos, zenés vígjátékot tekinthették meg Moravecz Levente, Urbancsik Judit, Góth Péter, Gregor Bernadett, Köllő Babett, Czakó Ádám, Szász Katalin, valamint Plásztán Anett és Mádi Piroska szereplésével.

A közelmúltban ünnepelte 100. századik születésnapját Elekes Lászlóné. Eszti néni 1919. augusztus 21-én született, Zuglóba pedig nem sokkal az 1956-os forradalom után költözött. Alig volt húsz éves, amikor az első férje egy balesetben meghalt. – Nem tudtam, mihez kezdjek, anyósomnál laktam. Ő mondta, hogy mielőbb találjak új társat – mesélte Eszti néni. – Szerencsés vagyok, mert második férjem mellett végig jó sorom volt – fogalmazott. Eszti néni a mai napig viszonylag jó egészségnek örvend, de mint mondta, a hallása már nagyon rossz, ez az egyetlen akadálya annak, hogy a szomszédban élő, 90 éves barátnőjével gyakrabban beszélgessen. Századik születésnapján az önkormányzat nevében Elekes Lászlónét Rozgonyi Zoltán alpolgármester köszöntötte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb