Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Almák és kannibálok a Heltaiban

A Heltai Gáspár Általános Iskolában október 9-én rendezték a hagyományos őszi projektnapot, melyre ismét neves előadókat és lelkes szülőket hívtak. Az előbbiek a jó hangulatról, az utóbbiak pedig a finom ebédről gondoskodtak.

A Padlizsán utcai iskola minden ősszel füstbe borul egyszer: az iskola udvarán kialakított alkalmi főzőhelyeken a szülők – évfolyamonként és osztályonként tagozódva – versenyt főznek egymással. A verseny természetesen csak jelképes, a cél, hogy minden étel elfogyjon. Amíg a felnőttek az ételt készítették, addig a gyerekeket az ebédlőben ezúttal is neves zenekarok szórakoztatták.

Fotó: Balogh Róbert

A hazai rapzene egyik legismertebb együttese, az Animal Cannibals például minden évben fellép az iskolában. QKA MC és Ricsipí már tizedik éve énekli “A takarítónő”-t és a többi slágert, amikkel minden esztendőben hatalmas sikert aratnak. A két fiatalember ma már nagyon otthonosan érzi magát az iskolában, a koncert végén például az első útjuk mindig a konyhába vezet, ahol a fizetségük – egy nagy tálca palacsinta – várja őket. Idén rajtuk kívül fellépett még az Alma együttes is, melynek egyik tagja szintén a Heltai szülői közösségéhez tartozik.

A Padlizsán utcai iskolában évente két nagy eseményt rendeznek: ősszel a projektnapon (korábban szüreti fesztiválon), tavasszal pedig a Heltai-gálán van a hangsúly. Ez utóbbin azonban a külsős előadók helyett mindig az iskola diákjai szolgáltatják a műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb