Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Könyvespolcon a Zuglói Hajós

A tavaly félévszázados Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola október 9-én a Magyar Olimpiai Akadémia 30. születésnapját is megünnepelte. Az esemény tiszteletére az iskola ötvenéves sporttörténetét könyv formájában is megjelentették.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók érkeztek október 9-én a Zuglói Hajósba, ahol előbb megtekintették az iskola diákjainak a műsorát, majd megkoszorúzták Hajós Alfréd domborművét, és a gyerekeknek is meséltek.

Fotó: Balogh Róbert

Tették ezt azért, mert az olimpiai iskolákat koordináló Magyar Olimpiai Akadémia idén ünnepli a harmincadik évfordulóját, és az Ungvár utcai iskola a szervezet egyik legrégebbi tagjának számít.

Az október 9-i rendezvényt egy különleges eseménnyel tette még emlékezetesebbé a házigazda iskola: bemutatták Hencsei Pál sporttörténész új könyvét, amely a Zuglói Hajós ötven évének sporttörténetét foglalta össze. A szerző szerint a zuglói iskola sportmúltja olyan gazdag, hogy a könyvbe kizárólag azok kerülhettek bele, akik a nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb