Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Alsórákos

Az erdélyi Alsórákos (románul Racoș) falu Brassó megyében, Segesvártól nem messze, az Olt bal partján, az Alsórákosi-szorosban fekszik. Nevét a Sóskút-patakról (egykor Rákos-patak) kapta.

A több mint tíz évvel ezelőtti kapcsolatfelvétel oka az volt, hogy Zugló legnagyobb kiterjedésű városrészét is Alsórákosnak hívják. A körülbelül háromezres lélekszámú településsel kerületünk 2000 áprilisa óta áll testvérvárosi kapcsolatban.

Az azóta eltelt évek során számos közös programot valósítottunk meg. A hivatalos delegációk évenkénti látogatásán túl gyermek-csereprogramok is zajlanak, melyek során több száz gyermek üdültetése valósul meg. Emellett számos kulturális program segíti az erdélyi magyar kultúra, illetve kerületünk kulturális színterének kölcsönös népszerűsítését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb