Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Anyajegy és a nap

Az a legjobb, ha a reggeli készülődésbe beiktatjuk a fényvédőszer használatát – hangsúlyozta dr. Mlinkó Éva bőrgyógyász. Minimum 50-es faktorszámú krémmel kenjük magunkat és a gyerekeket.

A bőrgyógyász szerint célszerű anyajegyszűréssel kezdeni a nyarat, hogy már korai stádiumban kiszűrjék a bőrdaganatokat. Ugyanakkor dr. Mlinkó Éva kiemelte, amennyiben szükséges, csak szövettani vizsgálat után, és csak sebész távolíthatja el az anyajegyet. – Ha a szűrésen túl vagyunk, nagyon fontos, hogy nyáron minden nap kenjük be magunkat fényvédővel. Sokan csak nyaraláskor, strandoláskor használják, pedig akár egy bevásárlásra vagy munkába menet, a buszra várva, rövid séta alatt is leéghetünk. A fül, a nyak hátsó része, a lábfej fényvédelme sokszor kimarad, arra is figyeljünk oda – azt javasolja, a hőségben hordjunk szellős ruhát, kalapot, napszemüveget. A bőrgyógyász figyelmeztetett, hogy hallgassunk arra a gyakran ismételt tanácsra, hogy délelőtt 11 és délután 15 óra között ne tartózkodjunk napon. 

Tévesen sokan még mindig azt hiszik, hogy a D-vitamin pótlása érdekében tűző napon kell lenni, de ez nem igaz. A kevésbé káros délelőtti és délután napsugarak is biztosítják a szükséges mennyiséget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb