Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Poszt-Covid-ambulancia gyerekek számára

Több mint egy tucat tünet keserítheti meg a gyerekek mindennapjait az akkut Covid-fertőzést követően. Jó esetben a panaszok nem egyszerre jelentkeznek, de előfordulhat, hogy tünetegyüttessel kell megküzdeniük a kicsiknek. Ezek gyógyításában segít a Bethesda Gyermekkórház Poszt-Covid-Ambulanciája.

Hasfájás, fejfájás, hasmenés, szédülés, levertség, fáradékonyság, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, memóriazavar, koncentrációs nehézség, kiütés, szagvesztés, étvágytalanság, depresszió, szorongás, alvászavar – sorolta a tüneteket dr. Tamás Borbála, a kórház Hermina úti épületében található ambulanciája csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosa. – A maradványtünetek a teljesen tünetmentesen zajló fertőzést követően is megjelenhetnek, nincs arányosság a betegség lefolyása és a poszt-Covid-panaszok között – folytatta. 

A koronavírus-betegség után akár hónapokig is fennállhatnak a poszt-Covid-tünetek, az ambulancián dolgozó gyermekgyógyászokat kardiológus, pszichiáter, pszichológus, pulmonológus, gasztroenterológus, neurológus szakorvosok, gyógytornász is segíti. Kivizsgálják, gondozzák és rehabilitálják a kis betegeket. – Akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha a panaszok rontják a gyerekek életminőségét, negatív irányba befolyásolják napi aktivitásukat. Például ha a fejfájás nem akadályozza a kicsiket a mindennapi teendőik elvégzésében akkor ne, de ha éjjel felkelti álmából, korlátozza a mindennapjait, akkor mindenképpen keressük fel az orvost – magyarázta dr. Tamás Borbála. 

A poszt-Covid-ambulanciára a Bethesda Gyermekkórház honlapján lévő hatoldalas kérdőív kitöltése után lehet bejelentkezni. Mindez 20 percet vesz igénybe, amire azért van szükség, hogy az orvosok fel tudjanak készülni a gyerekek kivizsgálására. A folyamathoz nem szükséges háziorvosi beutaló, korábbi pozitív PCR- vagy gyorsteszt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb