Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Anyakönyvi kivonatok kiállítása

Anyakönyvi kivonatok kiállítása

Hatáskörrel rendelkezik: anyakönyvvezető

Eljárást megindító irat benyújtásának módja: írásban

Ügymenet leírása:

Kérelemre születésekről, házasságkötésekről, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítéséről és halálesetekről anyakönyvi kivonatot állítunk ki. A kivonat kérhető személyesen, illetve postai úton is. Mindkét esetben fontos, hogy a kérelmező megadja a születés, házasságkötés, bejegyzett élettársi kapcsolat vagy haláleset pontos dátumát, illetve a hozzá kapcsolódó személyi adatokat. Amennyiben nem Budapest XIV. kerületben, hanem más településen történt anyakönyvi eseményről kérik az okirat kiállítását és az nem szerepel az elektronikus anyakönyvben, akkor megkeressük az anyakönyvi eseményt nyilvántartó anyakönyvvezetőt az esemény rögzítése céljából. Ezt követően tudjuk kiállítani az anyakönyvi kivonatot, postán érkezett kérelemre a rögzítést követő 8 napon belül válaszolunk.

Ügyintézéshez szükséges mellékletek:

  • a kérelmező személyazonosító okmánya és lakcímkártyája, amennyiben meghatalmazott jár el, úgy meghatalmazás is szükséges.

Eljárási illeték: nincs

Vonatkozó jogszabályok:

  • Az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény
  • Az anyakönyvezési feladatok ellátásának részletes szabályairól szóló 429/2017. (XII.20.) Kormányrendelet

Letölthető dokumentum:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb