Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kizöldült a Jókai is

Hagyományos, őszi családi napot tartottak a Jókai Mór Általános Iskolában, ahol ezúttal az egészséges életmód volt napirenden. Az iskola tantestületének tagjai sportprogramokat, népi játékokat, illetve életmentési gyakorlatot is szerveztek a diákoknak, emellett szombaton adták át az intézmény új, műfüves pályáját.

– Öröm, hogy ezt a pályát is sikerült megépíttetni, amely hármas összefogásból valósulhatott meg. Egyrészt kellett hozzá az iskola kezdeményezőkészsége, az önkormányzat több millió forintos hozzájárulása és az MLSZ rugalmassága, hogy ez a pálya elférhessen az iskolaudvaron – mondta a rendezvényen Szabó Rebeka alpolgármester.

Fotó: Riersch Tamás

A Magyar Labdarúgó Szövetség legújabb pályaépítési programja szabványméretű – vagy 40×20, vagy pedig 24×12 méteres – műfüves, palánkkal körbevett pályák építéséről szólt, ám a Jókaiban még a kisebb, grundméretű pályához is fákat kellett volna kivágni, amit sem az intézmény vezetése, sem pedig az önkormányzat nem akart.

Így a zuglói iskolában két méterrel rövidebb, 22×12 méteres pálya épült. Ezzel a gyerekek is jól jártak, illetve a pályának árnyékot adó fák is megmaradtak. Az új pályát 70 százalékban az MLSZ, 30 százalékban az önkormányzat finanszírozta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb